Origineel limburgs zuurvlees

Limburgs zuurvlees is een traditionele Limburgse gerecht dat al eeuwenlang wordt bereid. Het is een heerlijke combinatie van rundvlees, kruiden en azijn die een unieke smaak en textuur creëert. In dit recept leer je hoe je een origineel Limburgs zuurvlees kunt maken.

Ingrediënten:

– 1 kg runderlappen
– 2 uien, fijngehakt
– 2 teentjes knoflook, fijngehakt
– 2 eetlepels kruidnagel
– 2 eetlepels laurierblaadjes
– 2 eetlepels kaneel
– 2 eetlepels kruidnagel
– 2 eetlepels zwarte peper
– 2 eetlepels suiker
– 2 eetlepels zout
– 1 liter azijn

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 150 graden Celsius.

2. Leg de runderlappen in een ovenschaal en bestrooi met de fijngehakte uien, knoflook, kruidnagel, laurierblaadjes, kaneel, zwarte peper, suiker en zout.

3. Giet de azijn over de lappen en zorg ervoor dat ze goed bedekt zijn.

4. Dek de schaal af met aluminiumfolie en zet de schaal in de oven.

5. Laat het zuurvlees 2 uur lang garen in de oven.

6. Haal de schaal uit de oven en laat het zuurvlees afkoelen.

7. Serveer het zuurvlees met aardappelpuree of gebakken aardappelen.

Origineel limburgs zuurvlees

Geef een reactie

Schuiven naar boven