Olijventapenade

Olijventapenade is een heerlijke, smaakvolle spread die je kunt gebruiken als dip, spread of topping. Het is gemaakt van olijven, kappertjes, knoflook, ansjovis, citroen en olijfolie. Het is een eenvoudig recept dat je in een paar minuten kunt maken. Met deze olijventapenade kun je je brood, crackers, toast of andere gerechten op smaak brengen. Hieronder volgt het recept voor olijventapenade.

Ingrediënten:

– 200 gram zwarte olijven, zonder pit
– 2 eetlepels kappertjes
– 2 teentjes knoflook, geperst
– 2 eetlepels ansjovis, gehakt
– Sap van 1 citroen
– 4 eetlepels olijfolie

Bereidingswijze:

1. Doe de olijven, kappertjes, knoflook en ansjovis in een keukenmachine en maal het tot een fijne pasta.

2. Voeg het citroensap en de olijfolie toe en mix het nogmaals tot een gladde pasta.

3. Breng de olijventapenade op smaak met zout en peper.

4. Serveer de olijventapenade met brood, crackers of toast.

Olijventapenade

Geef een reactie

Schuiven naar boven