Mosselen room

Mosselenroom is een heerlijk en smaakvol gerecht dat je gemakkelijk thuis kunt maken. Het is een heerlijke combinatie van mosselen, room en kruiden die een heerlijke smaak en textuur creëren. Het is een gerecht dat je met je hele gezin kunt genieten. Hieronder volgt het recept voor mosselenroom.

Ingrediënten:

– 2 kilo mosselen

– 2 uien, fijngehakt

– 2 teentjes knoflook, fijngehakt

– 2 eetlepels olijfolie

– 1 eetlepel boter

– 1/2 theelepel tijm

– 1/2 theelepel oregano

– 1/2 theelepel paprikapoeder

– 1/2 theelepel zout

– 1/4 theelepel peper

– 1/2 kopje droge witte wijn

– 1 kopje room

– 1/4 kopje fijngehakte peterselie

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Spoel de mosselen goed af en verwijder eventuele bevroren mosselen.

3. Verhit de olijfolie en boter in een grote pan op middelhoog vuur.

4. Voeg de ui en knoflook toe en bak tot de ui zacht is.

5. Voeg de tijm, oregano, paprikapoeder, zout en peper toe en roer goed.

6. Voeg de witte wijn toe en laat het mengsel 5 minuten koken.

7. Voeg de mosselen toe en laat het mengsel 10 minuten koken.

8. Voeg de room toe en laat het mengsel nog 5 minuten koken.

9. Voeg de peterselie toe en roer goed.

10. Verdeel het mengsel over 4 ovenbestendige schaaltjes.

11. Bak de schaaltjes in de oven gedurende 15 minuten.

12. Serveer de mosselenroom met wat vers stokbrood.

Mosselen room

Geef een reactie

Schuiven naar boven