Molukse rendang

Molukse rendang is een heerlijke, pittige stoofschotel uit Indonesië. Het is een combinatie van kruiden, kokosmelk en vlees dat langzaam wordt gekookt totdat het vlees zacht en sappig is. De kruiden en kokosmelk geven de rendang een heerlijke smaak en aroma. In dit recept wordt gebruik gemaakt van kip, maar je kunt ook ander vlees gebruiken. Dit recept is een eenvoudige manier om deze heerlijke stoofschotel te maken.

Ingrediënten:

– 500 gram kipfilet

– 2 uien, fijngesneden

– 2 teentjes knoflook, fijngesneden

– 2 eetlepels gember, fijngesneden

– 2 eetlepels kurkuma

– 2 eetlepels sambal oelek

– 2 eetlepels ketoembar

– 2 eetlepels korianderpoeder

– 2 eetlepels komijnpoeder

– 2 eetlepels laos

– 2 eetlepels palmsuiker

– 2 eetlepels ketjap manis

– 2 blikken kokosmelk

– 2 eetlepels olie

– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de olie in een grote pan en voeg de ui, knoflook, gember, kurkuma, sambal oelek, ketoembar, korianderpoeder, komijnpoeder, laos en palmsuiker toe. Bak de kruiden op middelhoog vuur gedurende 5 minuten.

2. Voeg de kip toe en bak deze gedurende 5 minuten mee.

3. Voeg de kokosmelk toe en breng het geheel aan de kook.

4. Laat de rendang op laag vuur gedurende 1,5 uur zachtjes sudderen. Roer af en toe om te voorkomen dat het aanbrandt.

5. Voeg de ketjap manis toe en breng op smaak met zout en peper.

6. Laat de rendang nog 10 minuten zachtjes sudderen.

7. Serveer de rendang met rijst of andere aardappelgerechten.

Molukse rendang

Geef een reactie

Schuiven naar boven