Mole

Mole is een traditionele Mexicaanse saus die wordt gemaakt met een combinatie van verschillende ingrediënten, waaronder chilipoeder, kruiden, noten, tomaten, uien en chocolade. Het is een smaakvolle saus die vaak wordt geserveerd met kip, maar ook met andere gerechten. In dit recept leer je hoe je een heerlijke mole saus kunt maken.

Ingrediënten:

– 2 eetlepels olijfolie

– 1 ui, fijngehakt

– 2 teentjes knoflook, fijngehakt

– 2 eetlepels chilipoeder

– 1 theelepel komijnpoeder

– 1 theelepel korianderpoeder

– 1 theelepel oregano

– 1 theelepel zout

– 1 blik tomatenpuree

– 1/2 kopje noten, gemalen

– 1/4 kopje cacaopoeder

– 1/4 kopje suiker

– 1/4 kopje azijn

– 1/4 kopje water

Bereidingswijze:

1. Verwarm de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak tot de ui zacht is.

2. Voeg de chilipoeder, komijnpoeder, korianderpoeder, oregano en zout toe en bak nog een paar minuten.

3. Voeg de tomatenpuree, noten, cacaopoeder, suiker, azijn en water toe en roer goed.

4. Breng aan de kook en laat het geheel ongeveer 20 minuten zachtjes koken.

5. Pureer de saus met een staafmixer tot een gladde saus.

6. Serveer de mole saus bij kip, rijst of andere gerechten.

Mole

Geef een reactie

Schuiven naar boven