Miso soup

Miso soep is een traditionele Japanse soep die gemaakt wordt met miso, een soort gefermenteerde sojabonenpasta. Het is een heerlijke, voedzame en veelzijdige soep die je kunt aanpassen aan je eigen smaak. Hieronder volgt een recept voor een heerlijke miso soep.

Ingrediënten:

– 4 kopjes dashi (Japanse visbouillon)

– 2 eetlepels miso

– 1/2 kopje gesneden wortelen

– 1/2 kopje gesneden shiitake-paddenstoelen

– 1/2 kopje gesneden uien

– 1/2 kopje gesneden komkommer

– 1/2 kopje gesneden tofu

– 1 eetlepel sojasaus

– 1 eetlepel rijstazijn

– 1 theelepel sesamolie

– 1 theelepel gesneden verse gember

– 1 theelepel gesneden verse knoflook

– 1 theelepel gesneden verse chilipeper

– 2 eetlepels gesneden verse koriander

– 2 eetlepels gesneden verse bosui

Bereidingswijze:

1. Verwarm de dashi in een grote pan.

2. Voeg de miso toe en roer goed om te combineren.

3. Voeg de wortelen, shiitake-paddenstoelen, uien, komkommer en tofu toe en kook gedurende 5 minuten.

4. Voeg de sojasaus, rijstazijn, sesamolie, gember, knoflook, chilipeper, koriander en bosui toe en kook nog eens 5 minuten.

5. Serveer de miso soep warm met extra gesneden koriander en bosui.

Miso soup

Geef een reactie

Schuiven naar boven