Mille feuille

Mille feuille is een klassieke Franse taart die bestaat uit lagen van krokante bladerdeeg, gevuld met een romige crème en versierd met poedersuiker. Het is een heerlijk zoet dessert dat perfect is voor speciale gelegenheden. Met dit recept kun je een heerlijke mille feuille maken die je gasten zeker zullen waarderen.

Ingrediënten:

– 2 rollen bladerdeeg

– 2 kopjes slagroom

– 1/2 kopje poedersuiker

– 1 theelepel vanille-extract

– 1/4 kopje boter, gesmolten

– 1/4 kopje bloem

– 1/4 kopje suiker

– 1 ei, geklopt

Instructies:

1. Verwarm de oven voor op 375 graden Fahrenheit.

2. Rol de bladerdeeg uit op een met bloem bestoven werkvlak. Snijd de bladerdeeg in drie gelijke stukken.

3. Leg de stukken bladerdeeg op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk de bovenkant van de bladerdeeg met de gesmolten boter.

4. Bak de bladerdeeg in de oven gedurende 15-20 minuten, of totdat de bovenkant goudbruin is. Laat afkoelen.

5. Klop de slagroom met de poedersuiker en het vanille-extract totdat het stijf is.

6. Meng de bloem, suiker en ei in een kom. Roer totdat het een glad mengsel is.

7. Verdeel het mengsel over de afgekoelde bladerdeeg.

8. Verdeel de slagroom over de bladerdeeg.

9. Bestrooi met poedersuiker.

10. Serveer de mille feuille direct of bewaar in de koelkast tot gebruik.

Mille feuille

Geef een reactie

Schuiven naar boven