Milde curry

Milde curry is een heerlijke maaltijd die je gemakkelijk thuis kunt maken. Het is een heerlijke combinatie van kruiden, groenten en kip of vlees. Deze milde curry is een perfecte maaltijd voor een avondje thuis. Het is een heerlijke maaltijd die je hele gezin zal waarderen.

Ingrediënten:

– 2 eetlepels olijfolie

– 1 ui, fijngesneden

– 2 teentjes knoflook, fijngesneden

– 1 theelepel gemalen komijn

– 1 theelepel gemalen koriander

– 1 theelepel gemalen kurkuma

– 1 theelepel gemalen kaneel

– 1 theelepel gemalen gember

– 1 theelepel gemalen chilipeper

– 1 blikje tomatenpuree

– 1 kipfilet, in blokjes gesneden

– 1 kopje kippenbouillon

– 1 kopje water

– 1 kopje gesneden wortelen

– 1 kopje gesneden paprika

– 1 kopje gesneden courgette

– 1 kopje gesneden aubergine

– 1 kopje gesneden bloemkool

– 1 kopje gesneden spinazie

– 1 kopje kokosmelk

– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak tot de ui glazig is.

2. Voeg de komijn, koriander, kurkuma, kaneel, gember en chilipeper toe en bak nog een paar minuten.

3. Voeg de tomatenpuree toe en roer goed.

4. Voeg de kip toe en bak tot de kip gaar is.

5. Voeg de kippenbouillon, water, wortelen, paprika, courgette, aubergine, bloemkool en spinazie toe en roer goed.

6. Breng aan de kook en laat 10 minuten zachtjes koken.

7. Voeg de kokosmelk toe en roer goed.

8. Breng op smaak met zout en peper.

9. Laat nog 5 minuten zachtjes koken.

10. Serveer de milde curry met rijst of naanbrood.

Milde curry

Geef een reactie

Schuiven naar boven