Met witte bonen in tomatensaus

Met witte bonen in tomatensaus is een heerlijk en gezond gerecht dat je in een handomdraai kunt maken. Het is een perfecte maaltijd voor een drukke weekavond, omdat het zo snel en gemakkelijk te bereiden is. De witte bonen zorgen voor een goede dosis vezels en eiwitten, terwijl de tomatensaus een heerlijke smaak en textuur aan het gerecht geeft. Hieronder volgt het recept voor met witte bonen in tomatensaus.

Ingrediënten:

– 2 blikken witte bonen, uitgelekt
– 1 ui, fijngesneden
– 2 teentjes knoflook, fijngesneden
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 blik tomatenblokjes
– 1 theelepel oregano
– 1 theelepel basilicum
– 1 theelepel paprikapoeder
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur.

2. Voeg de ui en knoflook toe en bak tot de ui glazig is.

3. Voeg de tomatenblokjes, oregano, basilicum en paprikapoeder toe en roer goed.

4. Voeg de witte bonen toe en roer goed.

5. Breng het geheel aan de kook en laat het 10 minuten zachtjes koken.

6. Breng op smaak met zout en peper.

7. Serveer met rijst of brood.

Met witte bonen in tomatensaus

Geef een reactie

Schuiven naar boven