Met vijgen

Vijgen zijn een heerlijk zoet fruit dat een grote verscheidenheid aan gerechten kan maken. Of je nu een zoete of hartige maaltijd wilt maken, vijgen zijn een geweldige manier om je gerecht een extra smaak te geven. In dit recept maken we een heerlijke salade met vijgen, geitenkaas en walnoten. Het is een perfecte combinatie van zoete en hartige smaken die een heerlijke maaltijd maken.

Recept voor salade met vijgen, geitenkaas en walnoten

Ingrediënten:

– 2 rijpe vijgen, in plakjes gesneden

– 2 eetlepels geitenkaas, in kleine stukjes gesneden

– 2 eetlepels walnoten, gehakt

– 2 eetlepels olijfolie

– 1 eetlepel balsamicoazijn

– 1 theelepel honing

– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Leg de plakjes vijgen op een bakplaat en bestrijk ze met de olijfolie.

3. Bak de vijgen in de oven gedurende 10 minuten.

4. In een kom meng je de geitenkaas, walnoten, balsamicoazijn, honing, zout en peper.

5. Voeg de gebakken vijgen toe aan de kom en meng alles goed.

6. Serveer de salade meteen.

Met vijgen

Geef een reactie

Schuiven naar boven