Met tomaten

Tomaten zijn een veelzijdig ingrediënt dat je op veel verschillende manieren kunt bereiden. In dit recept maken we gebruik van tomaten om een heerlijke, smaakvolle maaltijd te maken. We combineren de tomaten met knoflook, ui, paprika, olijfolie en kruiden om een smaakvolle saus te maken. De saus wordt geserveerd met pasta en geraspte kaas voor een heerlijke maaltijd.

Ingrediënten:

– 4 tomaten, in blokjes gesneden

– 2 teentjes knoflook, fijngehakt

– 1 ui, fijngehakt

– 1 rode paprika, in blokjes gesneden

– 2 eetlepels olijfolie

– 1 theelepel oregano

– 1 theelepel basilicum

– 1 theelepel zout

– 1 theelepel peper

– 500 gram pasta

– 100 gram geraspte kaas

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan en voeg de ui, knoflook en paprika toe. Bak de groenten op middelhoog vuur gedurende 5 minuten.

3. Voeg de tomaten, oregano, basilicum, zout en peper toe en bak nog eens 5 minuten.

4. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.

5. Giet de pasta af en voeg de saus toe. Roer goed door.

6. Verdeel de pasta over 4 ovenschaaltjes en bestrooi met de geraspte kaas.

7. Zet de ovenschaaltjes in de oven en bak gedurende 15 minuten.

8. Serveer de pasta met tomatensaus meteen.

Met tomaten

Geef een reactie

Schuiven naar boven