Met surimi

Surimi is een Japanse delicatesse die gemaakt wordt van krabvlees. Het is een veelzijdig ingrediënt dat je op verschillende manieren kunt bereiden. In dit recept gebruiken we surimi om een heerlijke, smaakvolle maaltijd te maken. We combineren de surimi met knapperige groenten, een zoete saus en een knapperige korst. Dit recept is een geweldige manier om surimi te serveren en is een geweldige maaltijd voor elke gelegenheid.

Ingrediënten:

– 500 gram surimi
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 ui, fijngesneden
– 2 teentjes knoflook, fijngesneden
– 1 rode paprika, in blokjes
– 1 wortel, in dunne plakjes
– 2 eetlepels sojasaus
– 2 eetlepels honing
– 1 eetlepel sesamolie
– 1 eetlepel sesamzaadjes
– 1 eetlepel geroosterde pinda’s
– 1 eetlepel gedroogde chilipepers
– 1 eetlepel gedroogde koriander

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan en voeg de ui, knoflook, paprika en wortel toe. Bak de groenten op middelhoog vuur gedurende 5 minuten, of totdat ze zacht zijn.

3. Voeg de surimi toe en bak nog eens 5 minuten.

4. Voeg de sojasaus, honing, sesamolie, sesamzaadjes, pinda’s, chilipepers en koriander toe en roer goed door.

5. Verdeel het surimi-mengsel over een ovenschaal en bak in de oven gedurende 15 minuten.

6. Serveer de surimi met rijst of een salade.

Met surimi

Geef een reactie

Schuiven naar boven