Met stokbrood

Stokbrood is een heerlijk en eenvoudig gerecht dat je in een handomdraai kunt maken. Het is een perfecte snack of maaltijd voor elke gelegenheid. Met deze stokbrood recept kun je een heerlijk stokbrood maken dat je met allerlei verschillende ingrediënten kunt variëren.

Ingrediënten:

– 500 gram bloem

– 2 theelepels zout

– 2 theelepels suiker

– 2 theelepels gist

– 2 eetlepels olijfolie

– 300 ml lauw water

– 2 eetlepels zaadjes (sesamzaad, lijnzaad, pompoenzaad, etc.)

Bereidingswijze:

1. Meng de bloem, zout, suiker en gist in een kom.

2. Voeg de olijfolie toe en meng het geheel goed.

3. Voeg het lauwe water toe en kneed het deeg tot een soepel geheel.

4. Voeg de zaadjes toe en kneed het deeg nog een paar minuten.

5. Laat het deeg een uur rusten.

6. Verdeel het deeg in 8 stukken en rol deze uit tot stokbrood.

7. Leg de stokbroden op een met bakpapier beklede bakplaat.

8. Bestrijk de stokbroden met wat olijfolie en bestrooi ze met wat zaadjes.

9. Bak de stokbroden in een oven van 200 graden Celsius gedurende 20-25 minuten.

10. Laat de stokbroden afkoelen en geniet ervan!

Met stokbrood

Geef een reactie

Schuiven naar boven