Met spinazie a la creme

Spinazie a la creme is een heerlijk en gezond gerecht dat je in een handomdraai kunt bereiden. Het is een klassieker die al generaties lang wordt geserveerd. Het is een eenvoudig gerecht dat je met weinig ingrediënten kunt maken. Het is een perfecte maaltijd voor een drukke dag, omdat het zo snel klaar is. In dit recept gebruiken we spinazie, roomkaas, knoflook en ui om een heerlijke creme te maken. Dit gerecht is een geweldige manier om je dagelijkse portie groenten te eten.

Ingrediënten:

– 500 gram spinazie
– 2 uien, fijngesneden
– 2 teentjes knoflook, fijngesneden
– 200 gram roomkaas
– 2 eetlepels olijfolie
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan en voeg de ui en knoflook toe. Bak de ui en knoflook tot ze zacht zijn.

3. Voeg de spinazie toe en bak tot de spinazie is geslonken.

4. Voeg de roomkaas toe en roer tot de kaas is gesmolten. Breng op smaak met zout en peper.

5. Verdeel de spinazie a la creme over een ovenschaal en zet de schaal in de oven. Bak de spinazie a la creme gedurende 15-20 minuten tot de bovenkant goudbruin is.

6. Serveer de spinazie a la creme warm met een salade of een stukje stokbrood.

Met spinazie a la creme

Geef een reactie

Schuiven naar boven