Met pulled oats

Pulled oats is een heerlijke, gezonde en veelzijdige maaltijd die je in een handomdraai kunt maken. Het is een plantaardige versie van pulled pork, waarbij havervlokken worden gebruikt in plaats van varkensvlees. De havervlokken worden gekookt in een saus van tomatenpuree, kruiden en specerijen, waardoor ze een heerlijke smaak krijgen. De pulled oats kunnen worden geserveerd met een salade, in een wrap of op een broodje. Hieronder volgt een recept voor pulled oats.

Ingrediënten:

– 2 kopjes havervlokken

– 1 ui, fijngesneden

– 2 teentjes knoflook, fijngesneden

– 1 blik tomatenpuree

– 1 theelepel paprikapoeder

– 1 theelepel komijnpoeder

– 1 theelepel kurkuma

– 1 theelepel chilipoeder

– 1 theelepel zout

– 1/2 theelepel peper

– 2 eetlepels olijfolie

– 1/2 kopje water

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan en voeg de ui en knoflook toe. Bak de ui en knoflook tot ze zacht zijn.

3. Voeg de tomatenpuree, paprikapoeder, komijnpoeder, kurkuma, chilipoeder, zout en peper toe en roer goed.

4. Voeg de havervlokken toe en roer goed.

5. Voeg het water toe en roer goed.

6. Breng het geheel aan de kook en laat het 10 minuten zachtjes koken.

7. Verdeel het geheel over een ovenschaal en zet de schaal in de oven. Bak de pulled oats gedurende 20 minuten.

8. Haal de schaal uit de oven en serveer de pulled oats met een salade, in een wrap of op een broodje.

Met pulled oats

Geef een reactie

Schuiven naar boven