Met peultjes en gehakt

Dit is een heerlijk recept voor een gezonde maaltijd met peultjes en gehakt. Het is een eenvoudig gerecht dat je in een mum van tijd klaar hebt. Het is een lekkere combinatie van groenten en vlees, waardoor het een perfecte maaltijd is voor het hele gezin. Je kunt het gerecht ook gemakkelijk aanpassen aan je eigen smaak. Dit recept is voor 4 personen.

Ingrediënten:

– 500 gram gehakt
– 500 gram peultjes
– 2 uien, gesnipperd
– 2 teentjes knoflook, geperst
– 2 eetlepels olijfolie
– 2 eetlepels tomatenpuree
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel oregano
– 1 theelepel tijm
– 1 theelepel zout
– 1 theelepel peper

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan en voeg de ui en knoflook toe. Bak de ui en knoflook totdat ze zacht zijn.

3. Voeg het gehakt toe en bak het gehakt totdat het gaar is.

4. Voeg de tomatenpuree, paprikapoeder, oregano, tijm, zout en peper toe en roer alles goed door elkaar.

5. Voeg de peultjes toe en roer alles goed door elkaar.

6. Verdeel het gehaktmengsel over een ovenschaal en zet de schaal in de oven. Bak het gerecht in ongeveer 20 minuten gaar.

7. Serveer het gerecht met wat extra olijfolie en wat vers gehakte peterselie.

Met peultjes en gehakt

Geef een reactie

Schuiven naar boven