Met parelcouscous

Parelcouscous is een heerlijk en gezond gerecht dat je in een handomdraai kunt maken. Het is een perfecte maaltijd voor een drukke dag, omdat het zo snel en gemakkelijk te bereiden is. In dit recept combineer ik parelcouscous met een aantal verse groenten en kruiden, waardoor je een heerlijke, smaakvolle maaltijd krijgt.

Ingrediënten:

– 200 gram parelcouscous
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 ui, fijngesneden
– 1 teentje knoflook, fijngesneden
– 1 rode paprika, in blokjes
– 1 courgette, in blokjes
– 1/2 theelepel komijnpoeder
– 1/2 theelepel paprikapoeder
– 1/2 theelepel zout
– 1/4 theelepel peper
– 1/2 kopje kikkererwten
– 1/2 kopje groene erwten
– 1/2 kopje gedroogde cranberry’s
– 1/2 kopje gehakte peterselie

Bereidingswijze:

1. Breng een pan met water aan de kook en voeg de parelcouscous toe. Kook de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2. Verwarm de olijfolie in een grote koekenpan en voeg de ui, knoflook, paprika en courgette toe. Bak de groenten op middelhoog vuur gedurende 5 minuten, of totdat de groenten zacht zijn.

3. Voeg de komijnpoeder, paprikapoeder, zout en peper toe en roer goed door.

4. Voeg de kikkererwten, groene erwten, cranberry’s en peterselie toe en roer goed door.

5. Voeg de gekookte couscous toe en roer goed door. Laat het geheel nog 5 minuten op laag vuur koken.

6. Serveer de parelcouscous met de groenten en kruiden. Geniet ervan!

Met parelcouscous

Geef een reactie

Schuiven naar boven