Met ossenhaas

Ossenhaas is een heerlijk stuk vlees dat je op verschillende manieren kunt bereiden. In dit recept gaan we de ossenhaas bereiden met een kruidige saus en geroosterde groenten. Het resultaat is een heerlijke maaltijd die je met je gezin of vrienden kunt delen.

Ingrediënten:

– 2 ossenhaas
– 2 eetlepels olijfolie
– 2 teentjes knoflook, geperst
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel komijnpoeder
– 1 theelepel korianderpoeder
– 1 theelepel zout
– 1/2 theelepel peper
– 1/2 theelepel gedroogde oregano
– 1/2 theelepel gedroogde tijm
– 1/2 theelepel gedroogde rozemarijn

Voor de geroosterde groenten:

– 2 uien, in plakjes
– 2 paprika’s, in plakjes
– 2 courgettes, in plakjes
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 theelepel zout
– 1/2 theelepel peper

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Meng de olijfolie, knoflook, paprikapoeder, komijnpoeder, korianderpoeder, zout, peper, oregano, tijm en rozemarijn in een kom.

3. Leg de ossenhaas in een ovenschaal en bestrijk deze met de kruidenmengsel.

4. Bak de ossenhaas in de oven gedurende 20 minuten.

5. Verwarm ondertussen een koekenpan en voeg de olijfolie toe.

6. Voeg de uien, paprika’s en courgettes toe en roerbak deze gedurende 5 minuten.

7. Voeg het zout en peper toe en roerbak nog eens 5 minuten.

8. Haal de ossenhaas uit de oven en leg de geroosterde groenten eromheen.

9. Serveer de ossenhaas met de geroosterde groenten.

Eet smakelijk!

Met ossenhaas

Geef een reactie

Schuiven naar boven