Met mango chutney

Mango Chutney is een heerlijke Indiase saus die perfect is om te serveren bij geroosterd vlees, vis of gebakken aardappelen. Het is een combinatie van zoete en pittige smaken, waardoor het een geweldige manier is om je maaltijd een extra smaakboost te geven. Hieronder volgt een recept voor heerlijke mango chutney.

Ingrediënten:

– 2 mango’s, geschild en in kleine stukjes gesneden

– 1 ui, fijngehakt

– 2 teentjes knoflook, fijngehakt

– 1 theelepel gemberpoeder

– 1 theelepel kurkuma

– 1 theelepel komijnpoeder

– 1 theelepel chili poeder

– 1/2 theelepel zout

– 1/4 kopje suiker

– 1/4 kopje azijn

– 1/4 kopje water

Bereidingswijze:

1. Verwarm een kleine koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak tot de ui glazig is.

2. Voeg de gemberpoeder, kurkuma, komijnpoeder, chili poeder en zout toe en bak nog een minuut.

3. Voeg de mango, suiker, azijn en water toe en breng aan de kook.

4. Laat het mengsel op laag vuur koken tot het dikker wordt. Roer af en toe.

5. Laat de chutney afkoelen en serveer bij geroosterd vlees, vis of gebakken aardappelen.

Met mango chutney

Geef een reactie

Schuiven naar boven