Met gehaktballen

Gehaktballen zijn een klassiek gerecht dat al generaties lang wordt geserveerd. Het is een eenvoudig en smakelijk gerecht dat je met weinig ingrediënten kunt maken. In dit recept leer je hoe je gehaktballen kunt maken met een krokant korstje en een sappig binnenste. De gehaktballen kunnen worden geserveerd met aardappelpuree, groenten of een salade.

Ingrediënten:

– 500 gram gehakt
– 1 ei
– 1 ui, fijngehakt
– 2 teentjes knoflook, fijngehakt
– 2 eetlepels paneermeel
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel zout
– 1 theelepel peper
– 2 eetlepels olijfolie

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Doe het gehakt in een kom en voeg het ei, de ui, de knoflook, het paneermeel, het paprikapoeder, het zout en de peper toe. Meng alles goed door elkaar.

3. Maak met je handen kleine balletjes van het gehaktmengsel.

4. Verwarm de olijfolie in een koekenpan en bak de gehaktballen aan beide kanten goudbruin.

5. Leg de gehaktballen op een met bakpapier beklede bakplaat en zet deze in de oven. Bak de gehaktballen in ongeveer 15 minuten gaar.

6. Serveer de gehaktballen met aardappelpuree, groenten of een salade.

Met gehaktballen

Geef een reactie

Schuiven naar boven