Met gebakken aardappelen

Gebakken aardappelen zijn een heerlijk en eenvoudig gerecht dat je in een mum van tijd klaar hebt. Deze gebakken aardappelen zijn krokant van buiten en zacht van binnen. Ze zijn heerlijk als bijgerecht of als hoofdgerecht met een salade. Je kunt ze ook op smaak brengen met kruiden naar keuze. Hieronder volgt het recept voor gebakken aardappelen.

Ingrediënten:

– 4 grote aardappelen, geschild en in blokjes gesneden
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 theelepel zout
– 1 theelepel peper
– 1 theelepel knoflookpoeder
– 1 theelepel paprikapoeder

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Leg de aardappelblokjes op een bakplaat en besprenkel met de olijfolie.

3. Bestrooi met zout, peper, knoflookpoeder en paprikapoeder.

4. Roer alles goed door elkaar zodat de aardappelblokjes goed bedekt zijn met de kruiden.

5. Bak de aardappelblokjes in de oven gedurende 25-30 minuten, of totdat ze krokant en goudbruin zijn.

6. Serveer de gebakken aardappelen warm.

Met gebakken aardappelen

Geef een reactie

Schuiven naar boven