Met croissantdeeg

Croissantdeeg is een heerlijk en veelzijdig ingrediënt dat je op veel verschillende manieren kunt gebruiken. In dit recept gebruiken we het om een heerlijke, knapperige croissant te maken. Met deze stap-voor-stap-instructies kun je eenvoudig een heerlijke croissant maken met croissantdeeg.

Ingrediënten:

– 1 pakje croissantdeeg

– 2 eetlepels boter, gesmolten

– 2 eetlepels suiker

– 1 theelepel kaneel

– 1 ei, geklopt

– 1 eetlepel melk

Instructies:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Rol het croissantdeeg uit op een met bloem bestoven werkvlak.

3. Bestrijk het deeg met de gesmolten boter.

4. Bestrooi het deeg met de suiker en kaneel.

5. Rol het deeg op tot een cilinder.

6. Snijd de cilinder in plakken van ongeveer 1 cm dik.

7. Leg de plakken op een met bakpapier beklede bakplaat.

8. Bestrijk de plakken met het ei-melkmengsel.

9. Bak de croissants in de oven gedurende 15-20 minuten, of totdat ze goudbruin zijn.

10. Laat de croissants afkoelen en geniet ervan!

Met croissantdeeg

Geef een reactie

Schuiven naar boven