Met boekweit

Boekweit is een heerlijk en gezond ingrediënt dat veel voedingsstoffen bevat. Het is een goede bron van vezels, eiwitten, vitamines en mineralen. Boekweit is ook een veelzijdig ingrediënt dat je op veel verschillende manieren kunt bereiden. In dit recept laten we je zien hoe je een heerlijke boekweitmaaltijd kunt maken.

Ingrediënten:

– 2 kopjes boekweit
– 2 kopjes water
– 1 ui, fijngesneden
– 2 teentjes knoflook, fijngesneden
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 theelepel komijnpoeder
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel zout
– 1/2 theelepel peper

Bereidingswijze:

1. Verwarm de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur.

2. Voeg de ui en knoflook toe en bak tot de ui zacht is.

3. Voeg de boekweit toe en roer goed om.

4. Voeg het water toe en breng aan de kook.

5. Voeg de komijnpoeder, paprikapoeder, zout en peper toe en roer goed om.

6. Laat het geheel 10-15 minuten koken, of tot de boekweit gaar is.

7. Serveer de boekweit warm met je favoriete groenten.

Met boekweit

Geef een reactie

Schuiven naar boven