Merguez worstjes

Merguez worstjes zijn een heerlijke, pittige Marokkaanse specialiteit. De worstjes worden gemaakt van lams- of kalfsvlees, gemengd met kruiden zoals komijn, paprika, knoflook en koriander. Ze zijn heerlijk als snack, maar ook als onderdeel van een maaltijd. Hieronder volgt een recept voor het maken van merguez worstjes.

Ingrediënten:

– 500 gram lams- of kalfsvlees

– 2 eetlepels komijn
– 2 eetlepels paprika
– 2 eetlepels knoflookpoeder
– 2 eetlepels koriander
– 2 theelepels zout
– 2 theelepels peper
– 2 eetlepels olijfolie

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Meng het vlees met de kruiden, zout en peper.

3. Voeg de olijfolie toe en kneed het geheel goed door.

4. Maak worstjes van het vleesmengsel en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.

5. Bak de worstjes in de oven gedurende 20 minuten.

6. Serveer de merguez worstjes warm.

Merguez worstjes

Geef een reactie

Schuiven naar boven