Mergpijp

Mergpijp is een heerlijk gerecht dat al eeuwenlang wordt gegeten in Nederland. Het is een traditioneel gerecht dat gemaakt wordt met kalfsmergpijp, uien, wortelen, aardappelen en kruiden. Het is een eenvoudig gerecht dat makkelijk te maken is en dat een heerlijke smaak heeft. Hieronder volgt een recept voor mergpijp.

Ingrediënten:

– 500 gram kalfsmergpijp
– 2 uien, gesnipperd
– 2 wortelen, in plakjes
– 2 aardappelen, in blokjes
– 2 eetlepels boter
– 2 eetlepels bloem
– 1 theelepel tijm
– 1 theelepel rozemarijn
– 1 theelepel peper
– 1 theelepel zout

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Verhit de boter in een grote ovenschaal en voeg de uien toe. Bak de uien tot ze glazig zijn.

3. Voeg de wortelen, aardappelen, tijm, rozemarijn, peper en zout toe en bak alles nog een paar minuten.

4. Voeg de bloem toe en roer goed.

5. Voeg de mergpijp toe en roer alles goed door elkaar.

6. Zet de ovenschaal in de oven en bak het gerecht gedurende 30 minuten.

7. Serveer de mergpijp met wat extra kruiden en een salade.

Eet smakelijk!

Mergpijp

Geef een reactie

Schuiven naar boven