Melanzane alla parmigiana origineel

Melanzane alla parmigiana is een heerlijk Italiaans gerecht dat bestaat uit gegrilde aubergine, tomatensaus en kaas. Het is een eenvoudig gerecht dat een heerlijke smaak heeft en een geweldige manier is om aubergine te bereiden. Dit recept is een originele versie van de klassieke melanzane alla parmigiana. Het is een heerlijk gerecht dat je zeker moet proberen!

Ingrediënten:

– 2 aubergines, in plakken gesneden
– 2 eetlepels olijfolie
– 2 teentjes knoflook, fijngehakt
– 1 blik tomatenblokjes
– 1 theelepel oregano
– 1 theelepel basilicum
– 1/2 theelepel zout
– 1/4 theelepel peper
– 1/2 kop geraspte Parmezaanse kaas

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Leg de plakken aubergine op een bakplaat en bestrijk ze met de olijfolie.

3. Bak de aubergineplakken in de oven gedurende 15 minuten.

4. Verwarm intussen een koekenpan op middelhoog vuur en voeg de knoflook toe. Bak de knoflook gedurende 1 minuut.

5. Voeg de tomatenblokjes, oregano, basilicum, zout en peper toe en roer goed. Laat het mengsel 5 minuten koken.

6. Verdeel de tomatensaus over de gebakken aubergineplakken.

7. Bestrooi de plakken met de geraspte Parmezaanse kaas.

8. Bak de melanzane alla parmigiana nog eens 15 minuten in de oven.

9. Serveer de melanzane alla parmigiana warm.

Melanzane alla parmigiana origineel

Geef een reactie

Schuiven naar boven