Meiraap oven

Meiraap oven is een heerlijk en eenvoudig gerecht dat je in een handomdraai kunt maken. Het is een perfecte maaltijd voor een drukke weekavond, omdat het zo snel en gemakkelijk te bereiden is. Het is ook een gezonde optie, omdat meiraap een goede bron van eiwitten, vezels en vitamines is. Met dit recept kun je een heerlijke meiraap oven maken die je hele gezin zal smaken.

Ingrediënten:

– 500 gram meiraap, geschild en in stukken gesneden

– 2 uien, gesnipperd

– 2 teentjes knoflook, geperst

– 2 eetlepels olijfolie

– 2 eetlepels tomatenpuree

– 1 theelepel paprikapoeder

– 1 theelepel komijnpoeder

– 1 theelepel zout

– 1/2 theelepel peper

– 1/2 kopje water

– 1/2 kopje olijven, gehalveerd

– 1/2 kopje kappertjes

– 1/2 kopje geroosterde pijnboompitten

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Verhit de olijfolie in een grote ovenschaal. Voeg de uien en knoflook toe en bak tot de uien zacht zijn.

3. Voeg de meiraap toe en bak nog een paar minuten.

4. Voeg de tomatenpuree, paprikapoeder, komijnpoeder, zout en peper toe en roer goed door.

5. Voeg het water toe en breng aan de kook.

6. Voeg de olijven, kappertjes en pijnboompitten toe en roer goed door.

7. Zet de ovenschaal in de oven en bak gedurende 25-30 minuten.

8. Serveer de meiraap oven met wat extra olijven, kappertjes en pijnboompitten.

Meiraap oven

Geef een reactie

Schuiven naar boven