Meergranen broodjes

Meergranen broodjes zijn een heerlijke manier om je dag te beginnen. Ze zijn vol van smaak, voedzaam en makkelijk te maken. In dit recept gebruiken we een mix van verschillende granen, waaronder rogge, tarwe, gerst en havermout. We voegen ook wat noten en zaden toe voor extra smaak en voedingswaarde. De broodjes zijn heerlijk als ontbijt of als snack. Laat je creativiteit de vrije loop en voeg wat extra ingrediënten toe om je broodjes nog lekkerder te maken.

Ingrediënten:

– 2 kopjes meergranenmeel
– 1 theelepel bakpoeder
– 1 theelepel zout
– 2 eetlepels honing
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 kopje lauw water
– 1/2 kopje noten naar keuze (walnoten, amandelen, pecannoten, etc.)
– 1/4 kopje zaden naar keuze (zonnebloempitten, pompoenpitten, lijnzaad, etc.)

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Meng in een grote kom het meergranenmeel, bakpoeder en zout.

3. Voeg de honing en olijfolie toe en meng goed.

4. Voeg het lauwe water toe en kneed het deeg tot een soepel geheel.

5. Voeg de noten en zaden toe en kneed het deeg nog een keer goed.

6. Verdeel het deeg in 8 gelijke stukken en vorm er kleine broodjes van.

7. Leg de broodjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in de oven gedurende 20-25 minuten.

8. Laat de broodjes afkoelen en geniet ervan!

Meergranen broodjes

Geef een reactie

Schuiven naar boven