Luikse wafel

Luikse wafels zijn een heerlijke traktatie die je gemakkelijk thuis kunt maken. Ze zijn luchtig, knapperig en heerlijk zoet. Deze wafels zijn een perfecte snack of dessert en kunnen worden geserveerd met een verscheidenheid aan toppings. Hier is een recept voor luikse wafels dat je thuis kunt maken.

Ingrediënten:

– 2 kopjes bloem
– 2 eetlepels suiker
– 1 theelepel bakpoeder
– 1/2 theelepel zout
– 2 eieren
– 1 kopje melk
– 1/2 kopje boter, gesmolten

Instructies:

1. Verwarm de oven voor op 350 graden Fahrenheit.

2. Meng in een grote kom de bloem, suiker, bakpoeder en zout.

3. Voeg de eieren, melk en gesmolten boter toe en meng tot een glad beslag.

4. Vet een luikse wafelijzer in met boter of olie.

5. Verwarm het wafelijzer en giet een kleine hoeveelheid beslag in het midden.

6. Bak de wafel gedurende 3-4 minuten of totdat hij goudbruin is.

7. Herhaal de stappen 5 en 6 totdat al het beslag is opgebruikt.

8. Serveer de luikse wafels warm met vers fruit, poedersuiker of andere toppings naar keuze.

Luikse wafel

Geef een reactie

Schuiven naar boven