Limburgse rijstevlaai

Limburgse rijstevlaai is een heerlijk dessert dat in de provincie Limburg populair is. Het is een luchtige, zoete vlaai die gemaakt wordt met rijst, melk, suiker, boter en een krokant laagje bovenop. Het is een eenvoudig recept dat iedereen thuis kan maken. Hieronder volgt het recept voor deze heerlijke Limburgse rijstevlaai.

Ingrediënten:

– 500 gram rijst
– 1 liter melk
– 200 gram suiker
– 100 gram boter
– 2 eieren
– 1 theelepel vanille extract

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

3. Verwarm de melk in een pan en voeg de suiker toe. Roer totdat de suiker is opgelost.

4. Voeg de gekookte rijst toe aan de melk en roer goed.

5. Voeg de boter toe en roer totdat deze is opgelost.

6. Voeg de eieren en het vanille extract toe en roer goed.

7. Giet het mengsel in een ovenschaal en bak de rijstevlaai in de oven gedurende 30 minuten.

8. Laat de rijstevlaai afkoelen en serveer.

Limburgse rijstevlaai

Geef een reactie

Schuiven naar boven