Libanees

Libanese gerechten zijn een combinatie van verschillende culturen, waaronder Arabisch, Turks, Armenisch en Grieks. Libanese gerechten zijn meestal rijk aan smaak en kleur, en worden vaak geserveerd met een verscheidenheid aan kruiden, specerijen en sauzen. In dit recept maken we een Libanees gerecht met kip, rijst en groenten. Het is een eenvoudig gerecht dat je in een mum van tijd klaar hebt.

Ingrediënten:

– 2 kipfilets
– 1 ui, fijngesneden
– 2 teentjes knoflook, fijngesneden
– 1 theelepel komijnpoeder
– 1 theelepel kurkuma
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel zout
– 1/2 theelepel peper
– 1/2 kopje olijfolie
– 1 kopje rijst
– 1 kopje groenten naar keuze (bijvoorbeeld paprika, courgette, aubergine, etc.)

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Meng de komijnpoeder, kurkuma, paprikapoeder, zout en peper in een kom.

3. Voeg de kipfilets toe aan de kom en meng goed.

4. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan en voeg de ui en knoflook toe. Bak de ui en knoflook tot ze zacht zijn.

5. Voeg de kip toe aan de pan en bak tot de kip gaar is.

6. Voeg de rijst en groenten toe aan de pan en roer goed.

7. Breng het geheel aan de kook en laat het 10 minuten zachtjes koken.

8. Verdeel het gerecht over een ovenschaal en zet het in de oven. Bak het gerecht gedurende 20 minuten.

9. Serveer het gerecht met wat extra olijfolie en verse kruiden.

Libanees

Geef een reactie

Schuiven naar boven