Lente ui

Lente ui is een heerlijk seizoensgebonden ingrediënt dat veel verschillende smaken en texturen aan een gerecht kan toevoegen. In dit recept combineren we lente ui met een aantal andere ingrediënten om een heerlijke, smaakvolle maaltijd te creëren.

Ingrediënten:

– 2 lente uien, in dunne ringen gesneden
– 2 teentjes knoflook, fijngehakt
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 theelepel gedroogde oregano
– 1 theelepel gedroogde basilicum
– 1/2 theelepel zout
– 1/4 theelepel peper
– 1/2 kopje kikkererwten, uitgelekt
– 1/2 kopje cherrytomaten, gehalveerd
– 1/4 kopje kappertjes

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Verdeel de lente ui, knoflook, oregano, basilicum, zout en peper over een bakplaat. Giet de olijfolie erover en meng alles goed.

3. Bak de lente ui in de oven gedurende 15 minuten.

4. Voeg de kikkererwten, cherrytomaten en kappertjes toe en meng alles goed.

5. Bak nogmaals gedurende 10 minuten.

6. Serveer de lente ui met kikkererwten, cherrytomaten en kappertjes warm.

Lente ui

Geef een reactie

Schuiven naar boven