Lemon cake

Lemon cake is een heerlijke, frisse taart die perfect is voor een zomerse picknick of een verjaardagsfeestje. Deze taart is gemaakt met een heerlijke citroencakelaag, gevuld met een romige citroenroom en afgewerkt met een glanzende citroenglazuur. Het is een eenvoudig recept dat iedereen kan maken, dus waarom niet een lekkere lemon cake maken voor je volgende speciale gelegenheid? Hieronder volgt het recept.

Ingrediënten:

– 2 kopjes bloem
– 1 theelepel bakpoeder
– 1/2 theelepel zout
– 1 kopje boter, op kamertemperatuur
– 1 1/2 kopjes suiker
– 4 eieren
– 1/2 kopje melk
– 2 eetlepels citroensap
– 1 theelepel vanille-extract

Voor de vulling:

– 2 kopjes roomkaas
– 1/2 kopje poedersuiker
– 2 eetlepels citroensap

Voor de glazuur:

– 2 kopjes poedersuiker
– 2 eetlepels citroensap

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius. Vet een cakevorm in met boter en bestuif met bloem.

2. Meng in een kom de bloem, bakpoeder en zout.

3. In een andere kom, klop de boter en suiker tot het licht en romig is. Voeg de eieren één voor één toe en klop tot ze goed gemengd zijn.

4. Voeg de melk, citroensap en vanille-extract toe en meng goed.

5. Voeg de droge ingrediënten toe aan de boter-suikermengsel en meng tot een glad beslag.

6. Giet het beslag in de cakevorm en bak gedurende 40-45 minuten, of tot een tandenstoker er schoon uitkomt. Laat de cake afkoelen.

7. Om de vulling te maken, klop de roomkaas, poedersuiker en citroensap in een kom tot een gladde massa.

8. Snijd de cake doormidden en vul de onderste helft met de roomkaasvulling. Leg de bovenste helft erop en druk licht aan.

9. Om de glazuur te maken, meng de poedersuiker en citroensap in een kom tot een glad mengsel.

10. Giet de glazuur over de cake en laat het hard worden.

11. Serveer de lemon cake en geniet ervan!

Lemon cake

Geef een reactie

Schuiven naar boven