Lekkerbekje

Lekkerbekje is een heerlijk, krokant gebakken visgerecht dat in veel landen populair is. Het is een eenvoudig gerecht dat gemakkelijk te maken is en dat een heerlijke smaak heeft. In dit recept leer je hoe je een lekkerbekje kunt maken met een knapperige korst en een heerlijke saus.

Ingrediënten:

– 500 gram kabeljauwfilet
– 2 eetlepels bloem
– 2 eetlepels paneermeel
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 eetlepel citroensap
– 1 theelepel knoflookpoeder
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel zout
– 1 theelepel peper
– 1 eetlepel fijngehakte peterselie

Saus:

– 2 eetlepels olijfolie
– 2 eetlepels citroensap
– 1 eetlepel fijngehakte peterselie
– 1 theelepel knoflookpoeder
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel zout
– 1 theelepel peper

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Snijd de kabeljauwfilet in kleine stukjes.

3. Meng de bloem, paneermeel, olijfolie, citroensap, knoflookpoeder, paprikapoeder, zout en peper in een kom.

4. Voeg de stukjes kabeljauw toe aan het mengsel en meng alles goed.

5. Leg de stukjes kabeljauw op een met bakpapier beklede bakplaat.

6. Bak de stukjes kabeljauw in de oven gedurende 15-20 minuten, of totdat ze goudbruin en knapperig zijn.

7. Verwarm de olijfolie in een kleine pan.

8. Voeg de citroensap, fijngehakte peterselie, knoflookpoeder, paprikapoeder, zout en peper toe aan de pan en roer alles goed.

9. Laat de saus op laag vuur koken totdat de saus dikker wordt.

10. Serveer de lekkerbekjes met de saus.

Lekkerbekje

Geef een reactie

Schuiven naar boven