Lekker risotto

Risotto is een heerlijk Italiaans gerecht dat je op veel manieren kunt bereiden. In dit recept maken we een lekkere risotto met champignons, ui, knoflook en Parmezaanse kaas. Het is een eenvoudig gerecht dat je in een korte tijd kunt bereiden. Met de juiste ingrediënten en de juiste technieken kun je een heerlijke risotto maken die je helemaal zelf hebt gemaakt.

Ingrediënten:

– 2 eetlepels olijfolie

– 1 ui, fijngehakt

– 2 teentjes knoflook, fijngehakt

– 250 gram champignons, in plakjes

– 300 gram risotto rijst

– 1 liter kippenbouillon

– 2 eetlepels boter

– 2 eetlepels Parmezaanse kaas, geraspt

– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak tot de ui glazig is.

2. Voeg de champignons toe en bak nog een paar minuten.

3. Voeg de risotto rijst toe en roer goed om.

4. Voeg de kippenbouillon toe en breng aan de kook. Laat het geheel 10 minuten koken.

5. Voeg de boter toe en roer goed door. Laat nog eens 5 minuten koken.

6. Voeg de Parmezaanse kaas toe en roer goed door. Breng op smaak met zout en peper.

7. Serveer de risotto meteen.

Lekker risotto

Geef een reactie

Schuiven naar boven