Lasagne met bechamelsaus

Lasagne met bechamelsaus is een klassieke Italiaanse maaltijd die al generaties lang wordt geserveerd. Het is een heerlijke, smakelijke maaltijd die eenvoudig te maken is. Deze lasagne met bechamelsaus is een perfecte maaltijd voor een avondje thuis met familie of vrienden. Het is een gerecht dat iedereen zal waarderen.

Ingrediënten:

– 500 gram lasagnebladen
– 500 gram gehakt
– 1 ui, fijngehakt
– 2 teentjes knoflook, fijngehakt
– 1 blik tomatenpuree
– 1 blik tomatenblokjes
– 1 theelepel oregano
– 1 theelepel basilicum
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel zout
– 1 theelepel peper
– 2 eetlepels olijfolie
– 500 ml melk
– 50 gram boter
– 50 gram bloem
– 50 gram geraspte kaas

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan en voeg de ui en knoflook toe. Bak de ui en knoflook tot ze glazig zijn.

3. Voeg het gehakt toe en bak het gehakt tot het gaar is.

4. Voeg de tomatenpuree, tomatenblokjes, oregano, basilicum, paprikapoeder, zout en peper toe en roer alles goed door elkaar. Laat het geheel 10 minuten zachtjes koken.

5. Maak ondertussen de bechamelsaus. Smelt de boter in een steelpan en voeg de bloem toe. Roer de bloem goed door de boter en laat het geheel 1 minuut zachtjes koken.

6. Voeg de melk toe en roer het geheel goed door elkaar. Laat de saus 5 minuten zachtjes koken.

7. Voeg de geraspte kaas toe en roer het geheel goed door elkaar.

8. Vet een ovenschaal in met wat olijfolie.

9. Leg een laag lasagnebladen in de ovenschaal.

10. Voeg een laag gehaktsaus toe en verdeel de saus gelijkmatig over de lasagnebladen.

11. Voeg een laag bechamelsaus toe en verdeel de saus gelijkmatig over de lasagnebladen.

12. Herhaal deze stappen totdat alle ingrediënten op zijn.

13. Bestrooi de bovenkant van de lasagne met wat geraspte kaas.

14. Bak de lasagne in de oven gedurende 25-30 minuten.

15. Serveer de lasagne met een salade en geniet ervan!

Lasagne met bechamelsaus

Geef een reactie

Schuiven naar boven