Lasagne bechamelsaus

Lasagne bechamelsaus is een klassieke Italiaanse maaltijd die al generaties lang wordt geserveerd. Het is een heerlijke combinatie van pasta, saus en kaas die een smaakvolle maaltijd vormt. Deze versie van lasagne bechamelsaus is eenvoudig te maken en heeft een heerlijke smaak.

Ingrediënten:

– 500 gram lasagnebladen
– 500 ml melk
– 50 gram boter
– 50 gram bloem
– 2 teentjes knoflook, geperst
– 1 ui, fijngehakt
– 500 gram gehakt
– 1 blik tomatenpuree
– 1 theelepel oregano
– 1 theelepel basilicum
– 1 theelepel tijm
– 1 theelepel zout
– 1 theelepel peper
– 200 gram geraspte kaas

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Kook de lasagnebladen volgens de aanwijzingen op de verpakking.

3. Verwarm de melk in een pan.

4. Smelt de boter in een andere pan en voeg de bloem toe. Roer goed tot het een glad mengsel is.

5. Voeg de melk toe aan het boter-bloemmengsel en roer goed. Laat het mengsel 5 minuten koken.

6. Voeg de knoflook, ui, gehakt, tomatenpuree, oregano, basilicum, tijm, zout en peper toe aan het bechamelsausmengsel. Roer goed.

7. Leg een laag lasagnebladen in een ovenschaal. Giet een laag bechamelsaus over de lasagnebladen.

8. Herhaal deze stappen totdat alle ingrediënten op zijn.

9. Bestrooi de bovenkant met de geraspte kaas.

10. Bak de lasagne in de oven gedurende 30 minuten.

11. Serveer de lasagne bechamelsaus meteen.

Lasagne bechamelsaus

Geef een reactie

Schuiven naar boven