Kruimelvlaai

Kruimelvlaai is een heerlijk Nederlands gebak dat al generaties lang wordt gegeten. Het is een klassieke taart die bestaat uit een kruimelige bodem, een vulling van appelmoes en een krokante kruimeltopping. Het is een eenvoudig recept dat iedereen kan maken en het is een geweldige manier om een lekkere traktatie te maken voor een verjaardag of andere speciale gelegenheid. Hieronder volgt het recept voor kruimelvlaai.

Ingrediënten:

– 250 gram bloem
– 125 gram boter
– 75 gram suiker
– 1 ei
– 1 theelepel bakpoeder
– 1 theelepel vanille extract
– 1/2 theelepel zout
– 2 appels, geschild en in kleine stukjes gesneden
– 2 eetlepels suiker
– 2 eetlepels citroensap
– 2 eetlepels bloem
– 2 eetlepels boter

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Meng de bloem, boter, suiker, ei, bakpoeder, vanille extract en zout in een kom tot een kruimelig deeg.

3. Vet een springvorm in met boter en druk het deeg in de vorm.

4. Bak het deeg in de oven gedurende 15 minuten.

5. Meng de appels, suiker, citroensap, bloem en boter in een kom.

6. Verdeel de appelmengeling over het gebakken deeg.

7. Bak de kruimelvlaai nog eens 25 minuten in de oven.

8. Laat de kruimelvlaai afkoelen en serveer.

Kruimelvlaai

Geef een reactie

Schuiven naar boven