Koshari

Koshari is een Egyptisch gerecht dat bestaat uit een mix van rijst, macaroni, linzen en kikkererwten. Het is een heerlijk, veelzijdig en voedzaam gerecht dat gemakkelijk te maken is. In dit recept wordt koshari geserveerd met een tomatensaus en gebakken uien. Het is een perfecte maaltijd voor een drukke weekavond.

Ingrediënten:

– 1 kop rijst
– 1 kop macaroni
– 1 kop gekookte linzen
– 1 kop gekookte kikkererwten
– 2 uien, gesnipperd
– 2 tomaten, gehakt
– 2 teentjes knoflook, gehakt
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 theelepel komijn
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel kurkuma
– 1 theelepel zout
– 1/2 theelepel peper

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan en voeg de uien toe. Bak de uien goudbruin. Voeg de knoflook, tomaten, komijn, paprikapoeder, kurkuma, zout en peper toe en bak nog een paar minuten.

3. Voeg de rijst, macaroni, linzen en kikkererwten toe en roer goed door. Laat het geheel 5 minuten zachtjes koken.

4. Verdeel het koshari-mengsel over een ovenschaal en bak het in de oven gedurende 20 minuten.

5. Serveer het koshari met de tomatensaus en gebakken uien.

Koshari

Geef een reactie

Schuiven naar boven