Kip cashew

Kip Cashew is een heerlijke Aziatische maaltijd die gemakkelijk te maken is. Het is een combinatie van kip, cashewnoten, groenten en een heerlijke saus. Het is een perfecte maaltijd voor een avondje thuis of als je gasten hebt. Met deze stap-voor-stap-instructies kun je een heerlijke Kip Cashew maken.

Ingrediënten:

– 500 gram kipfilet, in blokjes gesneden
2 eetlepels olijfolie
– 2 teentjes knoflook, fijngehakt
– 1 ui, fijngehakt
– 1 rode paprika, in blokjes gesneden
– 1 groene paprika, in blokjes gesneden
– 1 eetlepel gember, fijngehakt
– 1 eetlepel sojasaus
– 1 eetlepel rijstazijn
– 1 eetlepel sesamolie
– 1/2 kopje cashewnoten
– 1/2 kopje water

Bereidingswijze:

1. Verwarm de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de knoflook, ui, paprika’s en gember toe en bak ongeveer 5 minuten, of tot de ui glazig is.

2. Voeg de kip toe en bak ongeveer 5 minuten, of tot de kip gaar is.

3. Voeg de sojasaus, rijstazijn, sesamolie en cashewnoten toe en roer goed om.

4. Voeg het water toe en laat het geheel ongeveer 10 minuten zachtjes koken.

5. Serveer de Kip Cashew met rijst of noodles.

Kip cashew

Geef een reactie

Schuiven naar boven