Ketoprak

Ketoprak is een Indonesische gerecht dat bestaat uit vermicelli, tofu, taugé, kroepoek en pinda’s. Het is een heerlijke, smaakvolle maaltijd die gemakkelijk te maken is. In dit recept leer je hoe je een heerlijke ketoprak kunt maken.

Ingrediënten:

– 200 gram vermicelli
– 200 gram tofu
– 200 gram taugé
– 2 eetlepels kroepoek
– 2 eetlepels pinda’s
– 2 eetlepels olie
– 2 eetlepels ketjap
– 2 eetlepels suiker
– 1 theelepel zout
– 1 theelepel knoflookpoeder
– 1 theelepel sambal

Bereidingswijze:

1. Kook de vermicelli volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2. Verwarm de olie in een wok en voeg de tofu toe. Bak de tofu goudbruin.

3. Voeg de taugé toe en bak deze 2 minuten mee.

4. Voeg de kroepoek, pinda’s, ketjap, suiker, zout, knoflookpoeder en sambal toe en bak alles nog 2 minuten.

5. Voeg de vermicelli toe en roer alles goed door elkaar.

6. Breng op smaak met zout en peper.

7. Serveer de ketoprak met wat extra pinda’s en kroepoek.

Eet smakelijk!

Ketoprak

Geef een reactie

Schuiven naar boven