Kersen vlaai

Kersen vlaai is een heerlijk Nederlands dessert dat al generaties lang wordt gegeten. Het is een heerlijke combinatie van zoete kersen, knapperige deeglaag en een romige vulling. Het is een eenvoudig recept dat iedereen kan maken. Hieronder volgt het recept voor kersen vlaai.

Ingrediënten:

– 500 gram kersen
– 250 gram bloem
– 125 gram boter
– 2 eieren
– 100 gram suiker
– 2 eetlepels vanille extract
– 2 eetlepels bakpoeder
– 2 eetlepels citroensap
– 1 eetlepel kaneel

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Meng de bloem, boter, eieren, suiker, vanille extract, bakpoeder, citroensap en kaneel in een kom. Kneed het deeg tot een bal.

3. Vet een ovenschaal in en leg het deeg erin. Druk het deeg aan met je vingers tot het de bodem en de zijkanten van de ovenschaal bedekt.

4. Verdeel de kersen over het deeg.

5. Bak de vlaai in de oven gedurende 25-30 minuten.

6. Laat de vlaai afkoelen voordat je hem serveert.

Eet smakelijk!

Kersen vlaai

Geef een reactie

Schuiven naar boven