Kerrie saus

Kerrie saus is een heerlijke, pittige saus die je kunt gebruiken om je favoriete gerechten mee op te smaken. Het is een combinatie van kruiden, specerijen en tomatenpuree die een heerlijke smaak en aroma geven aan je maaltijd. Hieronder volgt een recept voor een heerlijke kerrie saus.

Ingrediënten:

– 2 eetlepels olijfolie

– 1 ui, fijngesneden

– 2 teentjes knoflook, fijngesneden

– 2 eetlepels kerriepoeder

– 1 theelepel komijnpoeder

– 1 theelepel kurkuma

– 1 theelepel gemalen koriander

– 1 theelepel gemalen kaneel

– 1/2 theelepel gemalen nootmuskaat

– 1/4 theelepel cayennepeper

– 1 blik tomatenpuree

– 1/2 kopje water

– 1 eetlepel suiker

– 1 eetlepel citroensap

– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak tot de ui zacht is.

2. Voeg de kerriepoeder, komijnpoeder, kurkuma, gemalen koriander, kaneel, nootmuskaat en cayennepeper toe en bak nog een paar minuten.

3. Voeg de tomatenpuree, water, suiker en citroensap toe en breng aan de kook.

4. Laat de saus zachtjes koken tot de saus dikker wordt. Breng op smaak met zout en peper.

5. Serveer de kerrie saus bij je favoriete gerechten.

Kerrie saus

Geef een reactie

Schuiven naar boven