Kartoffelsalat

Kartoffelsalat is een heerlijk en eenvoudig gerecht dat je in een mum van tijd kunt maken. Het is een perfecte aanvulling op een barbecue of een picknick. Deze kartoffelsalat is gemaakt met aardappelen, mayonaise, uien, augurken en kruiden. Het is een heerlijk, smaakvol en gezond gerecht dat iedereen zal smaken. Hieronder volgt het recept.

Ingrediënten:

– 1 kg kruimige aardappelen
– 2 uien, fijngehakt
– 2 augurken, fijngehakt
– 2 eetlepels mayonaise
– 1 eetlepel mosterd
– 1 eetlepel azijn
– 1 theelepel suiker
– 1 theelepel zout
– 1 theelepel peper
– 1 eetlepel kappertjes
– 1 eetlepel fijngehakte peterselie

Bereidingswijze:

1. Kook de aardappelen in gezouten water tot ze gaar zijn. Laat afkoelen.

2. Schil de aardappelen en snijd ze in kleine blokjes.

3. Doe de aardappelblokjes in een grote kom.

4. Voeg de uien, augurken, mayonaise, mosterd, azijn, suiker, zout, peper, kappertjes en peterselie toe.

5. Meng alles goed door elkaar.

6. Breng op smaak met zout en peper.

7. Serveer de kartoffelsalat koud.

Kartoffelsalat

Geef een reactie

Schuiven naar boven