Kapucijners met spek

Kapucijners met spek is een heerlijk en eenvoudig gerecht dat je in een handomdraai kunt bereiden. Het is een heerlijke combinatie van kapucijners, spek, uien en knoflook. De kapucijners worden gekookt met de spek, uien en knoflook, waardoor het een heerlijke smaak krijgt. Dit gerecht is een perfecte maaltijd voor een drukke dag. Hieronder volgt het recept voor kapucijners met spek.

Ingrediënten:

– 500 gram kapucijners
– 200 gram spek, in blokjes
– 2 uien, in ringen
– 2 teentjes knoflook, fijngehakt
– 2 eetlepels olijfolie
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Breng een pan met water aan de kook en voeg de kapucijners toe. Kook de kapucijners volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2. Verwarm de olijfolie in een grote koekenpan en voeg de spek, uien en knoflook toe. Bak de ingrediënten op middelhoog vuur totdat de spek goudbruin is.

3. Voeg de gekookte kapucijners toe aan de pan en roer alles goed door elkaar. Breng op smaak met zout en peper.

4. Laat het gerecht nog 5 minuten zachtjes koken. Serveer de kapucijners met spek warm.

Kapucijners met spek

Geef een reactie

Schuiven naar boven