Japanse ramen

Japanse ramen is een heerlijke maaltijd die je gemakkelijk thuis kunt maken. Het is een klassieke Japanse noodle-soep die wordt geserveerd met verschillende toppings, zoals gebakken ui, geroosterde sesamzaadjes, gekookte eieren en gesneden groenten. In dit recept leer je hoe je een heerlijke Japanse ramen kunt maken met een kippenbouillon als basis.

Ingrediënten:

– 2 liter kippenbouillon

– 2 eetlepels sojasaus

– 2 eetlepels rijstwijnazijn

– 2 eetlepels sesamolie

– 2 eetlepels suiker

– 2 theelepels zout

– 2 theelepels gemberpoeder

– 2 theelepels knoflookpoeder

– 2 theelepels chilipeper

– 200 gram ramen noodles

– 2 eetlepels olie

– 1 ui, gesnipperd

– 2 eetlepels geroosterde sesamzaadjes

– 2 gekookte eieren, gesneden

– 2 kopjes gesneden groenten (bijvoorbeeld wortel, prei, bamboescheuten, etc.)

Bereidingswijze:

1. Breng de kippenbouillon aan de kook in een grote pan. Voeg de sojasaus, rijstwijnazijn, sesamolie, suiker, zout, gemberpoeder, knoflookpoeder en chilipeper toe en roer goed om te combineren.

2. Voeg de ramen noodles toe en kook volgens de aanwijzingen op de verpakking.

3. Verwarm de olie in een kleine pan en fruit de ui gedurende 2-3 minuten. Voeg de geroosterde sesamzaadjes toe en bak nog 1 minuut.

4. Voeg de ui en sesamzaadjes toe aan de kippenbouillon en roer goed om te combineren.

5. Voeg de gekookte eieren en gesneden groenten toe en kook nog 5 minuten.

6. Serveer de ramen met de ui, sesamzaadjes, eieren en groenten. Geniet ervan!

Japanse ramen

Geef een reactie

Schuiven naar boven