Italiaanse spaghetti

Italiaanse spaghetti is een klassiek gerecht dat al generaties lang wordt geserveerd. Het is een eenvoudig gerecht dat je met weinig ingrediënten kunt maken. Met de juiste ingrediënten en technieken kun je een heerlijke maaltijd maken die je hele gezin zal waarderen. Hieronder volgt een recept voor Italiaanse spaghetti.

Ingrediënten:

– 500 gram spaghetti
– 2 eetlepels olijfolie
– 2 teentjes knoflook, gehakt
– 1 ui, gehakt
– 1 blik tomatenblokjes
– 1 theelepel oregano
– 1 theelepel basilicum
– 1 theelepel zout
– 1 theelepel peper
– 2 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas

Bereidingswijze:

1. Breng een grote pan met water aan de kook. Voeg de spaghetti toe en kook volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2. Verwarm de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de knoflook en ui toe en bak tot de ui glazig is.

3. Voeg de tomatenblokjes, oregano, basilicum, zout en peper toe en roer goed. Laat het geheel 5 minuten zachtjes koken.

4. Giet de spaghetti af en voeg deze toe aan de tomatensaus. Roer goed en laat nog 5 minuten zachtjes koken.

5. Serveer de spaghetti met geraspte Parmezaanse kaas. Eet smakelijk!

Italiaanse spaghetti

Geef een reactie

Schuiven naar boven