Indische cake

Indische cake is een heerlijke, zoete traktatie die je gemakkelijk thuis kunt maken. Deze cake is licht en luchtig, met een heerlijke smaak van kaneel, kardemom en kruidnagel. Het is een perfecte snack voor een verjaardag of een andere speciale gelegenheid. Hieronder volgt het recept voor Indische cake.

Ingrediënten:

– 2 kopjes bloem
– 1 theelepel bakpoeder
– 1 theelepel kaneel
– 1 theelepel kardemom
– 1 theelepel kruidnagel
– 1/2 theelepel zout
– 1 kopje suiker
– 1/2 kopje boter, gesmolten
– 2 eieren
– 1/2 kopje melk

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius.

2. Meng in een kom de bloem, bakpoeder, kaneel, kardemom, kruidnagel en zout.

3. In een andere kom, klop de suiker, boter, eieren en melk tot een glad mengsel.

4. Voeg het droge mengsel toe aan het natte mengsel en mix tot een glad beslag.

5. Vet een cakevorm in en giet het beslag erin.

6. Bak de cake in de oven gedurende 30-35 minuten, of totdat een satéprikker er schoon uitkomt.

7. Laat de cake afkoelen en serveer.

Indische cake

Geef een reactie

Schuiven naar boven