Indisch

Indisch eten is een van de meest populaire keukens ter wereld. Het is een combinatie van verschillende culturen, waaronder India, Indonesië, Maleisië en Singapore. Het is een kleurrijke, smaakvolle en veelzijdige keuken die gebruik maakt van veel verschillende kruiden en specerijen. In dit recept maken we een heerlijke Indische maaltijd met kip, groenten en rijst.

Ingrediënten:

– 500 gram kipfilet

– 2 uien, fijngesneden

– 2 teentjes knoflook, fijngesneden

– 2 eetlepels gember, fijngesneden

– 2 eetlepels kurkuma

– 2 eetlepels garam masala
– 2 eetlepels komijn
– 2 eetlepels koriander
– 2 eetlepels chili poeder
– 2 eetlepels tomatenpuree
– 2 eetlepels olijfolie
– 2 eetlepels citroensap
– 1 kopje water
– 1 kopje basmatirijst
– 1 kopje gesneden groenten (bijvoorbeeld paprika, wortel, ui, prei, etc.)

Bereidingswijze:

1. Verwarm de olijfolie in een grote pan en voeg de ui, knoflook, gember en kruiden toe. Bak deze op middelhoog vuur gedurende 2-3 minuten.

2. Voeg de kip toe en bak deze gedurende 5-7 minuten.

3. Voeg de tomatenpuree, citroensap en water toe en roer goed. Laat het geheel 10 minuten zachtjes koken.

4. Voeg de rijst en groenten toe en roer goed. Laat het geheel nog 10 minuten zachtjes koken.

5. Serveer de Indische kip met rijst en groenten. Eet smakelijk!

Indisch

Geef een reactie

Schuiven naar boven