Indiase dahl

Indiase dahl is een heerlijke, smaakvolle maaltijd die gemakkelijk te maken is. Het is een klassieke Indiase curry die wordt gemaakt met kikkererwten, linzen of andere peulvruchten, kruiden en specerijen. Het is een heerlijke, voedzame maaltijd die een grote hoeveelheid voedingsstoffen bevat. In dit recept leer je hoe je een heerlijke Indiase dahl kunt maken.

Ingrediënten:

– 2 eetlepels olijfolie

– 1 ui, fijngesneden

– 2 teentjes knoflook, fijngesneden

– 1 theelepel kurkuma

– 1 theelepel komijn

– 1 theelepel koriander

– 1 theelepel garam masala

– 1 theelepel chili poeder

– 1 blik kikkererwten, uitgelekt

– 1 blik linzen, uitgelekt

– 1 blik tomatenpuree

– 1 kopje water

– 1 eetlepel citroensap

– 1 eetlepel koriander, fijngesneden

– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de ui toe en bak deze 2-3 minuten.

2. Voeg de knoflook toe en bak nog 1 minuut.

3. Voeg de kurkuma, komijn, koriander, garam masala en chili poeder toe en bak nog 1 minuut.

4. Voeg de kikkererwten, linzen, tomatenpuree, water, citroensap en koriander toe. Breng aan de kook en laat 10-15 minuten zachtjes koken.

5. Breng op smaak met zout en peper.

6. Serveer de dahl met rijst of naanbrood.

Indiase dahl

Geef een reactie

Schuiven naar boven